Câte filiale îl sprijină pe Tudose și care sunt șansele premierului în cazul unei moțiuni de cenzură pentru înlăturarea lui

Publicat: 15 01. 2018, 10:39
Actualizat: 15 01. 2018, 15:48

„Fără cele 10 organizații care îl sprijină pe Tudose, dintre care Iași, Constanța, Buzău, Dâmbovița, Giurgiu, Caraș, Timiș, care au mulți parlamentari, nu au majoritate să demită guvernul”, au declarat surse din PSD pentru agenția de presă MEDIAFAX.

Potrivit surselor citate, Mihai Tudose se bucură de sprijinul filialelor care au obținut cei mai mulți parlamentari la alegerile din 2016.

„Practic, oamenii lui Liviu Dragnea nu au nicio șansă să formeze un alt guvern, fiindcă în Parlament nu trece moțiunea de cenzură. Nu avem o situație similară cu cea în care a căzut guvernul Grindeanu”, au mai spus sursele.

De altfel, în octombrie 2017, când au fost remaniați miniștrii Fondurilor Europene, Dezvoltării și Transporturilor, Rovana Plumb, Sevil Shhaideh și Răzvan Cuc, președintele Klaus Iohannis a avertizat PSD că scenariul pierderii guvernării nu poate fi cu totul exclus – „Dacă și acest guvern (condus de Mihai Tudose – n.r.) ar cădea, atunci va trebui să îmi pun întrebarea, la modul extrem de serios, dacă PSD-ul mai are capacitatea să guverneze”.