Cazanciuc, încrezător că următorul raport pe Justiție al Comisiei Europene va fi pozitiv

Publicat: 20 06. 2013, 12:03
Actualizat: 08 05. 2015, 06:42

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, s-a arătat joi încrezător că următorul raport pe Justiție al Comisiei Europene (CE) va fi pozitiv. Cazanciuc a adăugat, în cadrul unei conferințe de la Ministerul Justiției, că a primit semnale în această direcție din partea reprezentanților Comisiei Europene cu care s-a întâlnit săptămâna trecută.

„Sunt toate premisele să avem în decembrie un raport pe Justiție pozitiv”, a declarat Cazanciuc.

„Doamna Day (Catherine Day, secretarul general al CE, n.red.) s-a arătat interesată de modificarea Constituției. Noi vom trimite partenerilor europeni forma din Parlament a Constituției, dar și punctul de vedere al Ministerului Justiției”, a mai declarat Robert Cazanciuc.

Raportul pe Justiție din cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare, MCV, este una dintre condițiile sine qua non pentru accederea României la spațiul Schengen.

Totodată, ministrul Justiției a anunțat că vrea să elimine o parte din taxele judiciare de timbru. „Cred că nu e normal să se plătească taxe de 2 lei sau 0,5 lei. Adică unele dintre aceste taxe nemodificate din 1997 vor fi eliminate, în unele cazuri vor fi majorate sau micșorate. Suntem încă în procedura de analizare”, a mai declarat Cazanciuc.

ȘTIRE ÎN CURS DE ACTUALIZARE