Ce a scris Adrian Năstase pe blog, după Congresul PSD de duminică

Publicat: 19 10. 2015, 12:27

Într-o postare pe blogul său, intitulată ironic „Reforma” în PSD, fostul lider social-democrat Adrian Năstase scrie că a fost întrebat de jurnaliști de ce nu a participat la Congresul PSD de duminică, iar răspunsul este simplu- nu a fost invitat.

Deși nu face nicio nominalizare, Năstase îl critică pe Liviu Dragnea pentru că a cerut social-democraților de la Congres să își ceară iertare românilor și să se despartă de trecutul comunist, fostul premier sugerând că adevăratele teme de dezbatere au lipsit din preocupările celor prezenți la alegerile interne din PSD.

„Există o anumită tentație a unor lideri PSD de a prelua, periodic, ideea „reformei”. Din păcate, unii cred că „reforma” înseamnă să rescrii istoria și să te ocupi de teme ale trecutului. Eu cred că temele „modernizării” sunt legate de pericolele și șansele globalizării, de limitele capitalismului, de dispariția capitalului național, de nevoia de urbanizare a ruralului, de redesenarea sferelor de influență în zona în care trăim, de invadarea zonei serviciilor de hyper-marketuri care, fiecare, „omoară” câte 30 de mici magazine locale, de dispariția industriei, de incapacitatea de a iriga culturile, în timp ce 4-5 mari intermediari străini contoleaza prețul la cereale. Există soluții? Oricum, ar trebui căutate”, a scris Năstase.

Mesajul său este însoțit de o fotografie reprezentând niște cai fugind. „Caii din imagine fug pentru că le e frică de ceva sau pentru că vor să ajungă undeva”, a scris Năstase, precizând că fiecare poate interpreta cum vrea această imagine.

Adrian Năstase a avut foarte multă expertiză și poate ajuta foarte mult, a spus, duminică, președintele PSD, Liviu Dragnea, el exprimând totodată speranța ca în viitor fostul premier să contribuie la modernizarea partidului, dar și în ceea ce privește doctrina și ideologia pe care trebuie să le urmeze PSD. Dragnea a mai susținut că va vorbi cu acesta în perioada următoare.