Ce apare pe afișul unui candidat la Primăria Sectorului 5. Mesajul care face deja vâlvă

Publicat: 11 05. 2016, 17:59

Candidatul PRU a precizat că mesajul său se referă strict la transformarea cartierelor din sector, dominate de gri, și a negat orice referire la etnia romă.

„Sloganul s-a referit la un sector gri, un sector murdar, un sector corupt, un sector rămas în urmă, un sector mizer, cu blocuri mizere, cu o subdezvoltare a infrastructurii, cu o salubritate dusă sub limita de jos, cu o rată a șomajului incredibilă, cu o evaziune ridicată și cu un trafic de droguri și prostituție duse la limita extremului. Despre asta vorbim, despre o albire a acestui sector”, a declarat Bogdan Lencu.

„În sectorul 5 locuiesc, într-adevăr, romi, dar nu are legătură cu acest aspect. Noi, în echipa de campanie, avem și țigani, am și prieteni țigani…. Nu are legătură cu acest lucru”, a adăugat Lencu.

Președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, Csaba Asztalos, a declarat pentru MEDIAFAX că CNCD s-ar putea autosesiza în acest caz. „Vom analiza situația și vom lua o decizie în cel mai scurt timp în privința unei posibile autosesizări”, a declarat Csaba Asztalos.