Ce căuta „Valerică” al lui Mazăre la Ministerul Dezvoltării când a fost ridicat de DNA. Explicația lui Dragnea

Publicat: 20 02. 2013, 14:05
Actualizat: 20 02. 2013, 14:05

Ministrul Dezvoltării, Liviu Dragnea, spune că, din informațiile pe care le are din minister, secretarul de stat de la Transporturi, Valentin Preda, venea la o întâlnire „despre strategia Dunării”, când a fost ridicat de procurorii DNA, cu două plicurile în mână.

„Nu știu exact ce făcea, că n-a apucat să intre. Venea să discute despre strategia Dunării”, a susținut vicepremierul, respingând informațiile venite din Ministerul Transporturilor potrivit cărora Valentin Preda nu avea încă atribuțiile stabilite după reinstalarea în funcția de secretar de stat.

Mai mult, Dragnea spune despre colegul său de partid că „e un om foarte apreciat”. „Domnul Preda e un om e care îl apreciez mult și sper sa fie găsit nevinovat”, a adăugat ministrul.

Secretarul de stat Valentin Preda, susținut de primarul Constanței, Radu Mazăre, în Guvern, a fost audiat ieri timp de 12 ore la DNA după ce procurorii l-au ridicat din fața ministerului Dezvoltării. Acesta a fost acuzat de folosirea în interes personal a unor informații cu caracter secret, însă nu a ost reținut. Filiala PSD Constanța și-a reafirmat susținerea pentru Preda, pe care Mazăre îl prezenta acum câteva săptămăni drept „un băiat care a performat”, însă premierul Victor Ponta i-a semnat eliberarea din funcția de secretar de stat.