Ce crede Traian Băsescu despre comunicatul Departamentului de Stat al SUA. Avertismentul fostului președinte

Publicat: 29 11. 2017, 12:50
Actualizat: 29 11. 2017, 14:10

„S-a încercat diminuarea importanței comunicatului Departamentului de Stat. Vreau să știți că această poziție este poziția oficială a SUA, de la președintele Trump, până la orice demnitar al statului american. (..) El (n.r. comunicatul de presă) este expresia neîncrederii și cine crede că Departamentul de Stat este o instituție fără memorie instituțională, se înșală. La Departamentul de Stat se știe că o comisie specială nu este în firea funcționării Parlamentului și când la conducerea comisiei speciale care discută legile justiției îl pui pe domnul Iordache, care și-a făcut o formidabilă etichetă în februarie, nu are cum să nu apară neîncrederea din nou. De aceea, din aceste motive, vreau să atenționez: comunicatul Departamentului de Stat trebuie luat foarte în serios, pentru că exprimă neîncredere și, doi, resping ideea că poziția celor doi șefi de Camere este și poziția mea sau a PMP”, a declarat Traian Băsescu.

PMP a părăsit, miercuri, ședința de plen a Senatului, în semn de protest față de respingerea propunerii Opoziției de a se introduce pe ordinea de zi o dezbatere privind declarația comună semnată în numele Parlamentului de președinții celor două Camere, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu.

Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu au semnat, marți, o poziție comună față de comunicatul transmis de Departamentul de Stat al SUA, transmițând că dezbaterile, deciziile și voturile din Parlament se desfășoară în numele suveranității poporului și nu pot face obiectul niciunei forme de presiune.

Statele Unite au anunțat, luni seara, că își exprimă îngrijorarea în legătură cu modificările propuse de Comisia parlamentară specială, avertizând că măsurile riscă să afecteze acțiunile de combatere a corupției și independența justiției din România.