Ce i-a răspuns Victor Ponta băiatului lui când l-a întrebat dacă este ofițer acoperit

Publicat: 15 10. 2014, 16:08
Actualizat: 21 10. 2014, 12:06

Ponta a făcut aceste afirmații în fața presei, în contextul în care le spunea membrilor Guvernului că l-a întrebat pe primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, invitat la ședința de miercuri a Guvernului, dacă a fost atacat de președintele Traian Băsescu în timpul campaniei electorale din 2008, cu scopul de a-i favoriza pe contracandidații săi la alegerile pentru Primăria Capitalei..

„Vreau să vă mărturisesc un lucru: l-am întrebat pe domnul primar general cum a fost în 2008, când, tot așa, îl ataca președintele țării ca să favorizeze pe contracandidat, și mi-a zis că i-a fost bine, că a câștigat. Cred că, la fel, îmi prinde și mie bine”, le-a spus Ponta miniștrilor.

El a susținut că totuși a dezamăgit o persoană, și anume pe fiul său, atunci când, întrebat de acesta dacă a fost spion, el a negat.

„Am o singură persoană pe care am dezamăgit-o: băiatul meu, Andrei, aseară m-a întrebat: «Tati, e adevărat, ești spion, că așa a zis Băsescu? ». Și i-am zis: »Nu!». Și mi-a zis: «Ce păcat! Ce tare ar fi fost!» Acum, nici nu știam ce să-i spun. Să-l trimit pe domnul Băsescu să vorbească cu băiatul meu? Dar băiatul meu e mult mai serios și mai responsabil și m-am gândit să-i spun adevărul, că asta-i situația”, le-a relatat premierul miniștrilor, în prezența lui Sorin Oprescu, la începutul ședinței de Guvern.