„Ce s-a întâmplat în ultimii 20 de ani?” Tăriceanu anunță candidatul ALDE pentru Primăria Constanța

Publicat: 16 03. 2019, 14:08

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că Gabriel Daraban, liderul filialei județene a ALDE, va candida pentru Primăria Constanța, la alegerile care vor avea loc anul viitor, și că acesta va trebui să vină cu un proiect bun, care să redea orașul cetățenilor, după ce, în ultimii 20 de ani, „a fost dominat de grupuri de interese”.

„Ce s-a întâmplat în ultimii 20 de ani? A fost dominat orașul de diverse grupuri de interese care nu au condus Constanța pentru cetățeni, ci în beneficiul propriu și acest lucru se vede și se simte. Constanța este, din păcate, cunoscută dincolo de granițele orașului, prin această caracteristică nefericită și care trebuie să dispară, să țină de trecut”, a spus Tăriceanu.

Acesta a mai spus că și-ar dori să vadă în portul din Constanța „efervescența” caracteristică oprașelor cu ieșire la mare, ceea ce nu se întâmplă.

„Regret că astăzi că nu e așa cum eu mi-am imaginat Constanța și ceea ce văd când mă duc în alte țări și văd porturile importante. Alte țări au cinci porturi, șapte porturi și toate sunt orașe prospere. Noi avem Constanța principalul port comercial și aici nu văd această efervescență caracteristică unui oraș în care economia profită de pe urma portului. Sunt convins să Gabi Daraban este atașat Constanței și doritor să vadă Constanța evoluând. Va lansa proiectul pe care băuiesc că ar putea să îl numească „Renașterea Constanței” care să se bazeze pe activități economice mult mai susținute, fie că e vorba de comerț, de servicii, de industrie, de agricultură, în care dorința noastră este să angreneze toate forțele orașului: mediul economic, mediul universitar, intelectualitatea până la ultimul cetățean”, a afirmat Tăriceanu.

Gabriel Daraban are 45 de ani, este căsătorit și are doi copii, el fiind fratele lui Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României.

Alegerile locale se vor desfășura în 2020.

foto: Facebook / Gabriel Daraban