Ce scriu principalele agenții de presă străine despre trimiterea în judecată a lui Victor Ponta

Publicat: 17 09. 2015, 16:56

„Premierul României, Victor Ponta, a fost trimis în judecată sub acuzația de fals în înscrisuri și spălare de bani, într-un caz referitor la activitățile sale de avocat, acesta fiind cel mai important dosar de până acum în campania pentru combaterea corupției”, comentează agenția Reuters.

„Victor Ponta, inculpat în august, a negat în mod repetat acuzațiile, criticând procurorii pentru «manipularea opiniei publice» și dezvăluirea unor informații incomplete”, notează Reuters.

„Afectat deja de o înfrângere-șoc în scrutinul prezidențial și în perspectiva alegerilor parlamentare din 2016, Ponta a opus rezistență apelurilor la demisie și încă are susținerea partidului său de stânga și al aliaților politici pentru a rămâne în funcție”, subliniază Reuters.

„Premierul României a fost trimis în judecată sub acuzații de corupție”, titrează agenția Associated Press.

„Procurorii l-au inculpat pe Ponta în iulie pentru o serie de acuzații referitoare la evaziune fiscală, spălare de bani, conflict de interese și afirmații false făcute în calitatea de avocat în perioada 2007-2008”, amintește AP, notând că este vorba de primul caz din România în care un premier aflat în funcție este inculpat.

„Premierul României, trimis în judecată pentru corupție”, titrează Agence France-Presse. „Liderul social-democrat în vârstă de 42 de ani, care neagă acuzațiile, va fi primul șef de Guvern din România judecat cât este încă în funcție”, subliniază AFP.