Ce spune Dragnea despre postările lui Toader privind OUG

Publicat: 07 05. 2019, 13:29

„Nu cumva la un moment dat apăruse o declarație că le are depuse sau trimise la Guvern? (…) Nu știu, dacă domnul Toader a intrat în campania electorală îi doresc foarte mult succes”, a spus Liviu Dragnea.

Întrebat dacă există „centre de reflecție”, acolo unde a spus Toader că ar fi fost realizat proiectul de modificare a codurilor penale, Dragnea a spus că nu.

Precizările vin după ce zilele trecute, Toader a atras atenția, printr-un mesaj postat pe Facebook, că nu este corect să se vorbească de „neavizarea” celor două proiecte de OUG, în condițiile în care Ministerul Justiției ar fi trebuit să fie inițiator.

Toader a mai spus, în aceeași postare, că cele două proiecte de OUG, pentru modificarea Codului penal și pentru modificarea Codului de procedură penală, au fost primite, într-adevăr la Ministerul Justiției, dar după ce au fost elaborate „în alte centre de reflecție”.

Ana Birchall a preluat, pe 25 aprilie, atribuțiile de ministru interimar al Justiției, după ce Tudorel Toader și-a dat demisia din funcție, fiindu-i retras sprijinul politic.