Ce spune Ion Iliescu despre organizarea de alegeri anticipate

Publicat: 21 11. 2014, 19:14

Întrebat dacă este un susținător al parlamentarelor anticipate, Iliescu a precizat: „Nu. Eu am spus numai că se poate, că se discutăm am văzut”.

„Nu cred că sunt interesați în alegeri anticipate în primul rând cei care acum au câștigat alegerile prezidențiale. Deocamdată în Parlament este o majoriate care susține Guevrnul Ponta. Ceilalți nu prea sunt pregătiți pentru așa ceva. Eu am spus numai că se discută de așa ceva în urma victoriei domnului Iohannis. Dar eu nu cred că este vreun interes al vreunei forțe politice și nu cred că e nici în interesul țării și al oamenilor”, a continuat Iliescu.

El a precizat că respectarea calendarului alegerilor, atât parlamentare cât și prezidențiale, ține de normlitate.

„Până în 2016 mai avem doi ani. Deci eu cred că este firesc ca acest mandat până în 2016 să fie dus la capăt și să respectăm acest calendar ciclic al alegerilor parlamentare și prezidențiale”, a subliniat Iliescu.

Iliescu a declarat, joi, că rămânerea lui Victor Ponta și a PSD la guvernare trebuie să facă obiectul unei analize a partidului, iar schimbarea imediată nu este în interesul nici măcar al celor „care ar trebui să preia puterea”, fiind posibile și anticipate.