Ce spune UDMR despre un Guvern cu PSD și ALDE

Publicat: 19 12. 2016, 19:32
Actualizat: 26 05. 2018, 12:13

„Azi am avut deja o primă discuție, dar încă nu am ajuns la o concluzie finală, ceva ce poate fi prezentată opiniei publice. Urmează (să avem o discuție-n.r.) și mâine și poimâne dacă este nevoie, până când vom ajunge la o concluzie comună sau nu vom ajunge”, a afirmat liderul UDMR, întrebat dacă a discutat despre colaborarea cu PSD-ALDE.

Kelemen Hunor a exclus o colaborare guvernamentală, afirmând că PSD-ALDE au deja o coaliție formată.

„Nu, despre guvern nu vorbim. Ei au o coaliție formată, un acord politic semnat, o majoritate asigurată. Vorbim doar despre o colaborare parlamentară punctuală și atât, nu de altceva. Dacă ar fi fost vorba despre guvern, atunci semnam și noi un acord de coaliție. Nu se poate discuta și nici nu trebuie să discutăm despre altceva decât despre o colaborare parlamentară pe anumite teme, subiecte, proiecte importante pentru fiecare cetățean, dar guvernarea, exclus în acest moment”, a mai spus Kelemen Hunor.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat luni, după ce a semnat împreună cu co-președinții ALDE protocolul de constituire a coaliției de guvernare PSD-ALDE, că va exista o întrevedere și cu UDMR pentru a discuta despre realizarea unui protocol de colaborare și susținere parlamentară.