Ce știe Klaus Iohannis despre „ofițerul acoperit” pe care Traian Băsescu vrea „să-l dezbrace public”

Publicat: 16 09. 2014, 12:26
Actualizat: 18 05. 2015, 23:38

Președintele PNL, Klaus Iohannis, nu crede că vreun candidat la prezidențiale este un fost ofițer acoperit, subliniind că tema este o „fumigenă marca Traian Băsescu”.

„Este un caz penal să divulge identitatea unui agent sub acoperire”, a spus la postul public de televiziune liderul PNL.

El a adăugat că nu crede că este vreun ofițer acoperit printre candidați, dar că este un „lucru bun” că Parlamentul vrea să facă o comisie de anchetă pe marginea acestui subiect lansat în spațiul public de președintele Traian Băsescu.

„Nu mă aștept la ceva concret sau senzațional”, a precizat președintele PNL, Klaus Iohannis. 

Șeful statului a avertizat un candidat la prezidențiale, fără a-i spune numele, că îl va „dezbrăca public”, dacă nu își va complete CV-ul pentru a trece în el că a fost ofițer acoperit.
 

După afirmațiile președintelui Klaus Iohannis, Monica Macovei, Călin Popescu Tăriceanu și Elena Udrea au dat comunicate pentru a arăta că nu au fost ofițeri acoperiți. Premierul Victor Ponta nu a dat un răspuns clar pe acest subiect, afirmând doar că „este evident” că președintele nu se referea la domnia sa.