Ce știe Victor Ponta despre dispariția lui Ghiță: Sper că este încă în viață

Publicat: 11 03. 2017, 13:35
Întrebat dacă Sebastian Ghiță este încă în viață, Ponta a răspuns: „sper că da”, precizând că nu a mai vorbit de multă vreme cu afaceristul și că nu știe dacă acesta ar fi putut să pună la cale singur totul. 
 
Referitor la faptul că în ultima perioadă nu au mai fost făcute publice mesaje venite din partea lui Ghiță, Ponta crede că, de fapt, și el a fost surprins de felul în care unii oameni, pe care îi credea apropiați, s-au comportat cu el: „Cred că a fost și el uimit să vadă oamenii care au fost atât de apropiați și care, după, s-au purtat incorect cu el”, a spus fostul prim ministru la Antena 3. 
 
În fapt, acesta a și fost chemat de procurori să dea declarații în dosarul deschis după acuzațiile formulate de Sebastian Ghiță la adresa Laurei Codruța Kovesi, contrazicându-l pe omul de afaceri referitor la faptul că ar fi fost șantajat ca să o numească în funcție. 
 
„Nu, nu am fost șantajat. Am fost la Parchetul General, am spus ceea ce m-a întrebat procurorul pe acestă temă, în februarie, nu mai știu exact când. Când dosarul va deveni public, pot să vă dau mai multe date”, a mai spus Ponta.
 
Sebastian Ghiță a dispărut la sfârșitul anului 2016 și este dat în urmărire internațională, fiind inculpat în cinci dosare penale.