Ce va căuta Traian Băsescu în Golful Mexic după ce pleacă de la Cotroceni

Publicat: 14 10. 2014, 00:01
Actualizat: 21 03. 2019, 02:23

„Cel mai drag grup de oameni care a fost vreodată în jurul meu este echipajul de pe Biruința. Am acasă lista cu echipajul”, a spus Băsescu despre cei care i-au fost alături de-a lungul timpului.

El a povestit cum a decis să ia comanda acestei nave, Biruința, aflată la acel moment în Șantierul naval Constanța: „Am pus o singură condiție: să îmi aleg singur echipajul”.

Președintele a afirmat că puțini se încumetau să preia comanda unei nave de peste 300 de metri, în condițiile în care primele două nave de acest tip se scufundaseră.

El a mai spus că tot echipajul său l-a urmat pe această navă nouă, din 42 de oameni de la bord, doar unul dintre ospătari refuzând să vină, iar cei care l-au urmat au stat alături de el toți cei patru ani cât a fost comandatul navei.

„Acea navă și acum plutește. Sigur, nu este în exploatare. Este transformată în rafinărie plutitoare, în Golful mexic. Probabil că după ce îmi termin mandatul, o să mă duc să fac o vizită”, a spus Băsescu.

Despre cei care l-au părăsit, de-a lungul timpului, Băsescu a spus: „Să știți că în politică sunt foarte puține caractere de talia celor din echipajul unui petrolier de 306 metri lungime. Dacă oamenii aceia ar veni în politică, s-ar uita la modul de viață, la minciunile politicienilor, ca la niște babuini, și ar spune: «Măi fraților, ce junglă e aici, la uscat»”.