CExN al PMP propune excluderea din partid a lui Cristian Preda, decizia este a Consiliului Național. Ce spune Elena Udrea

Publicat: 03 11. 2014, 19:57

 Udrea, despre Cristian Preda: În politică e important caracterul, ca și în viață

Președintele PMP, Elena Udrea, a declarat, luni, despre europarlamentarul PMP Cristian Preda, care a criticat-o în ultimul timp, că „în politică este foarte important caracterul, ca și în viață”.
Udrea a fost întrebat despre faptul că europarlamentarul Cristian Preda a criticat-o în ultima perioadă, iar luni a cerut demisia ei din fruntea partidului.

„Pe domnul Cristian Preda nu l-am băgat în seamă în ultimul timp și am cerut colegilor, în toată această perioadă în care de multe ori s-a dorit să fie dat afară, le-am cerut să aștepte să terminăm campania, că nu avea rost să-i dăm satisfacția de a vorbi despre dânsul. Eu cred că în politică este foarte important caracterul ca și în viață, de aceea despre oameni precum domnul Cristian Preda n-am ce să spun”, a răspuns Elena Udrea.

Cristian Pretescu a spus că această decizie s-a votat în unanimitate. Cei prezenți au fost de acord că Preda „nu mai poate face parte din PMP atâta timp cât a susținut pe altcineva (la prezidențiale n.r.)” și reprezentanții PMP îi vor solicita retragerea acestuia din funcția de europarlamentar.

Secretarul general al PMP a precizat că decizia Consiliul Executiv Național de excludere a lui Cristian Preda din PMP trebuie să fie votată și de Colegiul Național al partidului.

„Ca să fie exclus este nevoie de Consiliul Național al partidului, care este format din toți președinții de organizații din țară”, a adăugat Cristian Pretescu.