Cezar Preda: „Cârlanul Ponta este un iresponsabil. Fac apel la oamenii din PSD să-l oprească”

Publicat: 28 06. 2012, 17:03
Actualizat: 08 01. 2013, 05:50

Președintele PDL Buzău, deputatul Cezar Preda, a declarat, joi, că premierul Victor Ponta este „iresponsabil” și a făcut apel la oamenii din jurul său „să-l oprească”, pentru că altfel România „se va face de râsul lumii”, transmite Mediafax.

„Singurul lucru pe care l-a învățat bine cârlanul Ponta de la domnii Iliescu și Năstase a fost acela de a confisca statul de drept. Ce nu este al lui își ia singur, contrar tuturor normelor și legilor care funcționează în România. Îl calific pe Ponta ca fiind un iresponsabil. Fac apel la oamenii din PSD care sunt responsabili să-l oprească. Acest iresponsabil pleacă dimineața cu avionul la Consiliul European contrar deciziei Curții (n.r. – Curții Constituționale), după ce confiscă Monitorul Oficial din dreptul Parlamentului cum e de sute de ani, și se duce acolo fără niciun drept doar cu dorința domniei sale. Consider că aceste acțiuni ale premierului și ale altor lideri iresponsabili din PSD invită românii la anarhie, la nerespectarea legilor statului”, a afirmat, într-o conferință de presă, Cezar Preda.

De asemenea, deputatul de Buzău a spus că dacă un for decizional lua o decizie care îi convenea lui Victor Ponta acesta declara că instituția respectivă este „independentă”, dar acum „își ia jucăria și pleacă la Bruxelles”.

„Opriți-l pe Ponta până nu e prea târziu pentru români. Sunt oameni raționali în PSD care să-i spună că a luat-o razna. Dacă-l vor opri va fi bine pentru țară, dacă nu, ne vom face de râsul lumii”, a spus Preda.

Liderul democrat-liberal a adăugat că PDL va solicita „un protest ferm” din partea Grupului Popular European, ca reacție la participarea lui Victor Ponta la întrunirea de la Bruxelles.

„E inadmisibil ca un om să fugă din țară cu instituțiile în geantă și cu dorința singulară de a se reprezenta. Nu s-a mai făcut un asemenea pas iresponsabil. Dacă Ponta vrea Calea Victoriei dă ordonanță de urgență și o ia la Guvern, dacă dorește să ia Palatul Cotroceni la Guvern dă ordonnață și-l trece la Guvern. E incredibil că un astfel de om a ajuns premier al României”, a spus Cezar Preda.

De asemenea, el a mai spus că activitatea Guvernului de la instalatre poate fi clasificată astfel: „scandal 75 la sută, punerea oamenilor în funcții 25 la sută și guvernare 0 la sută”.

„N-a guvernat absolut deloc pentru români. N-au făcut nimic decât scandal”, a afirmat Preda.

Președintele Traian Băsescu a declarat, joi, că este pentru prima dată după revoluție când un premier își asumă atribuții ale președintelui fără a avea mandat, el precizând că România este reprezentată nelegitim la Consiliul European.

Curtea Constituțională a decis, miercuri, cu majoritate de voturi, că președintele României participă la reuniunile Consiliului European, în calitate de șef al statului, această atribuție putând fi delegată de către acesta, în mod expres, prim-ministrului.

După decizia de miercuri a Curții Constituționale, premierul Victor Ponta a declarat că va merge, „evident”, la Bruxelles, la Consiliul European.

Joi, premierul Victor Ponta a afirmat că a discutat, miercuri seară și joi dimineață cu președintele Traian Băsescu despre participarea la CE și că „rămăsese” să aibă o întâlnire cu șeful statului chiar la Bruxelles, adăugând că va încerca pe cale instituțională să rezolve conflictul.