Cezar Preda: Cine urăște tot ce reprezintă președintele unei țări urăște toți cetățeanii

Publicat: 15 10. 2012, 16:04
Actualizat: 04 08. 2014, 09:37

Prim-vicepreședintele PDL Cezar Preda a declarat, luni, comentând afirmații ale premierului Victor Ponta despre șeful statului, că un om care urăște tot ce reprezintă președintele unei țări este un om care urăște toți cetățenii.

„Cea mai îngrijorătoare afirmație a lui Victor Ponta este că urăște tot ceea ce reprezintă Traian Băsescu. Un om care urăște tot ce reprezintă președintele unei țări este un om care ne urăște pe toți. Aceste afirmații sunt iresponsabile, pentru că Traian Băsescu este președintele românilor, ales de români, reprezintă o generație care a muncit enorm pentru această țară, nu o generație care aruncă cu noroi”, a precizat Cezar Preda.

El a spus că se vede că Victor Ponta nu și-a pregătit un mesaj pentru români și că reacțiile lui sunt „viscerale”.

Premierul Victor Ponta a susținut, la PRO TV, că urăște tot ce reprezintă președintele Traian Băsescu.

„Nu pot să spun că a fost vorba de un șantaj direct, imi dai și îți fac. Mi-a dovedit însă încă o dată că nu vom putea niciodată să gândim la fel, eu nu mă apuc să scormonesc că poate găsesc când a fost domnul președinte Băsescu în armată nu știu ce a făcut. Asta este o gândire securistă. Eu am avut șansa naturală să am 17 ani la Revoluție și urăsc ceea ce domnul președinte Băsescu reprezintă”, a adăugat Ponta.

El a precizat că respectă însă instituția prezidențială.