Chiliman: Politicienii pot face ceva bun pentru țară la revizuirea Constituției, revenirea la monarhia constituțională

Publicat: 16 01. 2013, 13:58
Actualizat: 20 05. 2015, 02:46

Primarul Sectorul 1, Andrei Chiliman, a declarat că la revizuirea Constituției ar trebui să se accepte schimbarea formei de organizarea a statului prin revenirea la monarhia constituțională.

„Eu cred că este o bună ocazie acum ca trecând peste orgolii, dorințe, politicienii să facă ceva bun pentru țară. Să readucă monarhia și în momentul respectiv, o mulțime de lucruri anormale ar dispărea și s-ar ajunge într-o fază de normalitate”, a declarat la TVR1 edilul de la Sectorul 1.

Chiliman a adăugat că pentru ca acest deziderat să devină realitate „foarte mulți politicieni care se declară monarhiști doar pentru a aduna voturi, pe care le folosesc în scop personal” să devină onești și corecți față de țară. Printre cei care au declarat public că susțin revenirea la monarhie se numără și președintele PNL, Crin Antonescu.

„Dacă românilor li se va explica că bătăliile politicianiste care au loc astăzi nu ar mai avea loc dacă s-a reveni la monarhie, s-ar vota cu două mâini revenirea la monarhia constituțională. Cred că lucrul acesta este posibil și ar fi păcat ca la revizuirea Constituției nu se revină la monarhia constituțională”, a spus primarul Sectorului 1.

El a precizat că în interiorul clasei politice trebuie să se creeze crezul că este nevoie de monarhie.

„Voi continua să cred și am speranța că vom reuși la un moment dat să avem masa critică pentru revenirea la monarhie constituțională în interesul țării”, a conchis Chiliman.