Cine este Clotilde Armand, franțuzoaica propusă de Nicușor Dan la Primăria Sectorului 1

Publicat: 06 05. 2016, 15:18

Clotilde Armand, născută în Franța și căsătorită cu un cetățean român, Sergiu Moroianu, candidează din partea USB, partid condus de Nicușor Dan, la Primăria Sectorului 1, evenimentul de lansare fiind programat pentru marți, potrivit unui comunicat de presă emis de partid.

”Sunt născută în Franța, familia mea locuiește la Vichy în regiunea istorică Bourbonnais. La Vichy, stațiune balneară burgheză, au fost trei generații de doctori Armand-Giraudoux. Bunica mea paternă era verișoară primară a scriitorului Jean Giraudoux, iar bunica maternă era fiica contelui de Champs de Saint-Leger”, se prezintă Clotilde Armand pe site-ul personal, precizând că Nicușor Dan este colegul soțului ei la Institutul de Matematică al Academiei Române.

Ea menționează că a obținut cetățenia română în anul 2015 și spune că în prezent nu își imaginează viața în altă țară.

„Eu sunt manager și mă indignează proasta administrare care iți sare în ochi când ai de-a face cu autoritățile publice. Am condus organizații de 2000 de oameni pe care le-am eficientizat, am gestionat bugete de 1 miliard de euro, astăzi sunt director general al unui grup de firme de servicii de inginerie/proiectare cu 200 de ingineri. Firma mergea prost când am preluat-o in 2013, astăzi ne-am redresat. Sunt însă gata să renunț la job-ul meu de director general, la salariul consistent pe care îl am în acest moment, pentru a lua parte la proiectul de administrare profesionistă și cinstită a Bucureștiului în echipa Uniunii Salvați Bucureștiul”, mai scrie Clotilde Armand.

USB îi susține pentru Consiliul Local pe Roxana Wring, președinta ProDoMo, Dan Milea si Oliver Paiuși de la Asociația „Salvați Cartierele Dămăroaia și Bucureștii Noi”.