Cine este deputatul propus de PSD să preia șefia Comisiei SIE

Publicat: 28 02. 2017, 16:44

Weber este deputat PSD de Gorj, aflat la al doilea mandat și a mai făcut parte din Comisia de control SIE și în legislatura 2012-2016. De profesie inginer, el a lucrat la începutul anilor `90 la Mirfo Târgu Jiu. A absolvit cursuri scurte la Institutul Diplomatic Român și la Universitatea Națională de Apărare și este doctorand la Universitatea Valahia din Târgoviște. Este acționar la o firmă care deține un service auto, Pro Auto Logistics, soția sa fiind fost inspector la Garda de Mediu.

Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat în luna ianuarie, la începutul acestei legislaturi, că șefia Comisiei SIE nu va reveni PNL, el arătând că își menține punctul de vedere și că vrea ca aceasta să fie condusă tot de un social-democrat, urmând a se identifica modalitatea legală pentru a se majora numărul de membri.

„Eu îmi mențin punctul de vedere. Vreau ca PSD să conducă și Comisia SIE. Cutuma de ani de zile, în ceea ce privește aceste două servicii, a fost ruptă de președintele Iohannis. A propus și la SRI și la SIE doi membri PNL”, a spus Dragnea la acel moment.

O propunere legislativă care vizează creșterea numărului de membri ai Comisiei SIE de la 5, câți sunt în prezent, la 7, a fost depusă săptămâna trecută, spre dezbatere la Camera Deputaților, în procedură de urgență, aceasta fiind semnată de reprezentanți ai tuturor grupurilor parlamentare.

În expunerea de motive, inițiatorii argumentează propunerea de majorare a numărului de membri ai Comisiei SIE prin necesitatea asigurării participării la procesul decizional al tuturor grupurilor parlamentare.