Cine este Ioana Costache pe care Ponta o trimite consul general la New York. Claudiu Lucaci renunță

Publicat: 04 09. 2013, 19:11
Actualizat: 19 03. 2015, 07:54

Ioana -Gabriela Costache, numărul doi în Ambasada României în Polonia, a fost numită astăzi de Guvern în funcția de consul general, șef al Consulatului general al României la New York, în Statele Unite. Modificarea titularului funcției a survenit după ce jurnalistul Claudiu Lucaci, fost purtător de cuvânt al lui Adrian Năastase la Palatul Victoria și al Monicăi Iacob Rodzi când era ministru al Tineretului, a renunțat la post preferând să rămână director al Știrilor TVR.

Noua opțiune a Guvernului, Ioana Costache, a fost inclusă anul trecut într-o analiză a Ziarului Financiar în top 10 „al celor mai slabi ambasadori ai României”. Aceasta conducea la vremea respectivă ambasada din Polonia, țară aflată pe locul al cincilea în funcție de deficitul comercial calculat pe baza datelor de import-export pe 2011 ale Institului Național de Statistică (INS).

În prezent, Ioana Costache este adjunct al șefului misiunii la Varșovia, în postul de ambasador fiind numit în luna mai Ovidiu Dranga, fost secretar de stat în Ministerul de Externe.