Cine sunt cei 67 de senatori care L-AU SCĂPAT pe Șova de Justiție? Gândul a identificat pe ÎNREGISTRAREA VIDEO 35 dintre ei

Publicat: 26/03/2015, 13:03

În declarații publice toți parlamentarii respectă justiția și nu doresc să o blocheze. Când se votează, lucrurile se schimbă, vorbele nu se mai regăsesc în fapte. Spre exemplu, PSD, prin vocea lui Victor Ponta, a anunțat în mai multe rânduri că nu se vor împotriva niciunei cereri venită din partea justiției. Cele declarate au funcționat perfect în timpul cererilor de arestare în cazul deputatei Elena Udrea. În cazul Șova, după cum s-a văzut în filmarea din plenul Senatului, mulți social-democrați au votat împotriva solicitării procurorilor, iar alții și-au ascuns votul. Liberalii au votat la vedere.

Cazul Dan Șova a arătat cum se poate impune voința de la partid și în votul din Senat, chiar dacă oficial nimeni nu recunoaște acest lucru. Nu mai puțin de 35 de senatori PSD, PC, PLR, UDMR și UNPR, care apar pe imaginile video filmate de gândul, au votat împotriva solicitării venită de la procurori. Pe lângă cei 35, foarte mulți pesediști și-au ascuns votul pentru a nu se putea observa cum au votat. PSD, PC, PLR și UNPR, au majoritatea în Senat și ar putea decide orice vot.

Urmăriți mai jos cum și-au ascuns votul senatorii puterii

Liderul grupului PSD din Senat, Ilie Sârbu, a declarat pentru gândul că majoritatea aceasta se poate observa în cazurile unor legi organice, nu și în cazul cererilor de arestare. În imaginile filmate de gândul se pot observa cum senatorii UDMR votează și ei împotriva arestării preventive. Printre numele care au votat împotriva arestării preventive a senatorului Dan Șova se numără: Daniel Savu (PSD), Ion Toma ( liderul grupului UNPR), Verestoy Attila (UDMR), Cristiana Anghel (PC). Bineînțeles și senatorul Dan Șova a votat împotriva cererii procurorilor.

Liberalii au anunțat că toți senatorii lor au votat la vedere și că vor contesta la Curtea Constituțională regulamentul Senatului. Problema reclamată constă în faptul că deși în Constituție se prevede că o solicitare este considerată aprobată dacă întrunește majoritatea celor prezenți, în regulamentul Senatului se prevede că solicitările trebuie să obțină jumătate plus unu din numărul total al senatorilor.

Senatul nu a încuviințat arestarea preventivă a lui Dan Șova, din cele 151 de voturi exprimate fiind înregistrate 79 de opțiuni „pentru”, 67 „contra”, iar cinci voturi au fost anulate. Votul a fost secret, cu bile.

CONTACTEAZĂ-ȚI SENATORUL ȘI ÎNTREABĂ-L CUM A VOTAT LA ARESTAREA LUI ȘOVA

1. VERIFICĂ AICI ÎN CE COLEGIU EȘTI

2. VERIFICĂ AICI PE HARTA INTERACTIVĂ A SENATULUI CARE E SENATORUL TĂU

3. VERIFICĂ AICI CONTACTELE SENATORILOR – partea I, A-M

4. VERIFICĂ AICI CONTACTELE SENATORILOR – partea a II-a, N-Z

CINE SUNT CEI 35 DE SENATORI IDENTIFICAȚI PE ÎNREGISTRAREA VIDEO, CARE AU VOTAT ÎMPOTRIVĂ

1. În imaginile gândul se poate observa cum ministrul Fondurilor europene, Eugen Teodorovici (PSD) introduce în urna neagră o bilă albă, ceea ce înseamnă un vot împotriva solicitării DNA

2. Senatoarea Ruxandra Jipa(UNPR) votează împotriva arestării senatorului Dan Șova, după ce l-a miruit.

3. În imaginile Gândul, senatorul PSD Ion Chelaru introduce bila albă în urna neagră, în timp ce se poate observa cum în mâna dreaptă ține bila neagră.

4. În imagini se poate observa cum senatorul Mihnea Costoiu (PSD) a introdus bila albă în urna neagră, ceea ce înseamnă că a votat împotriva solicitării DNA în cazul Dan Șova.

5. Imaginile Gândul îl surprind pe senatorul UDMR Verestoy Attila în timp ce introduce bila albă în urna neagră, dând un vot pentru senatorul Dan Șova și împotriva solicitării DNA.

6. Cristiana Anghel(PC) votează în cazul Șova, introducând bila neagră în urna albă. În imaginile gândul se poate observa cum în mâna stângă are bila albă.

7. Fostul ministru al Culturii, Daniel Barbu (PLR), votează potrivit imaginilor gândul împotriva solicitării DNA, putându-se vedea cum introduce bila albă în urna neagră, ceea ce a blocat solicitarea DNA.

8. După ce a fost la un pas să ajungă ministrul pentru Diaspora, senatorul PSD Adrian Anghel votează în cazul senatorului Dan Șova împotriva solicitării DNA.

9. Senatorul Alexandru Mazăre(PSD) votează împotriva solicitării DNA în cazul senatorului Dan Șova.

10. Bila albă care urmează să fie introdusă în urna neagră se poate observa în mâna stângă a senatorului PSD Butnaru Florinel

11. Senatorul UDMR Klarik Laszlo Attila (UDMR) votează împotriva solicitării DNA, introducând bila albă în urna neagră.

12. Senatorul Cristian Dumitrescu (PSD) introduce cu mâna stângă bila albă în urna neagră, votând astfel împotriva solicitării DNA în cazul Dan Șova.

13. Senatorul Dan Șova se uită la bila albă, în timp ce o introduce în urna neagră, votând astfel împotriva solicitării DNA în cazul său.

14. Senatorul Dan Tătaru a părăsit recent PSD, dar în imaginile gândul se poate vedea cum îl ajută pe fostul coleg, Dan Șova, să nu ajungă în fața judecătorilor.

15. Senatorul PSD Daniel Savu păstrează bila neagră în mâna stângă, în timp ce în urna neagră introduce bila din mâna dreaptă. Încă un vot împotriva solicitării DNA.

16. Senatorul Petru Ehegartner (partidul lui Tăriceanu) se vede în plan secund, în imaginile gândul, cum introduce în urna neagră o bilă albă.

17. O mică bilă albă e strânsă de degetele senatorului Florea Voinea (PSD) și introdusă în urna neagră, dovadă că nu încuviințează solicitarea procurorilor DNA

18. Încă un senator PSD, Florin Constantinescu,strânge bila albă între degetele mâinii stângi în timp ce o introduce în urna neagră. Vot împotriva solicitării DNA

19. Senatorul PSD Georgică Severin votează în cazul Dan Șova.

20. Între degetele senatorului Gheorghe Pop (PSD) se observă bila albă care este introdusă în urna neagră.

21. Senatorul Ioan Ghișe votează împotriva solicitării DNA în cazul Dan Șova

22. Ilie Năstase (PC) a votat și el împotriva solicitării DNA în cazul Șova.

23. Senatorul Laszlo Attila – UDMR dă o bilă de ajutor colegului său Dan Șova (PSD).

24. Senatorul PSD Laurențiu Coca întinde mâna stângă pentru a băga bila albă în urna neagră. Imagini gândul: vot împotriva solicitării DNA.

25. Senatorul PSD Marian Pavel votează în cazul Dan Șova.

26. Viorel Calcan, senator PSD, votează în cazul Dan Șova împotriva solicitării DNA.

27. Senatorul PSD Viorel Arcaș introduce cu mâna stângă bila albă în urna neagră. Imaginile gândul arată încă un vot împotriva solicitării DNA.

28. Tanczos Barna (UDMR) cântărește din ochi bilele pentru a vota în cazul Dan Șova.

29. Senatorul PSD Ștefan Radu Oprea palmează bilele de vot, păstrând pentru urna neagră bila albă.

30. Senatorul Sorin Constantin Lazăr votează împotriva solicitării DNA, observându-se cum introduce bila albă în urna neagră.

31. Senatorul Șerban Constantin Valeca (PSD) votează împotriva cererii de reținere și arestare preventivă a senatorului Dan Șova.

32. Senatorul Nicolae Nasta a votat în cazul Dan Șova.

33. Senatorul UNPR Ion Toma, liderul grupului UNPR din Senat, votează împotriva solicitării DNA, în imaginile gândul putându-se vedea cum introduce bila albă în urna neagră. Votul său vine la câteva zile după ce președintele UNPR, Gabriel Oprea, a anunțat că progresiștii vor respecta decizia.

34. În mâna stângă a senatorului Constantin Tămagă (PSD) se poate observa bila albă care se pregătește să cadă în urna neagră.

35. Senatoarea UDMR Rozalia Biro votează în cazul Dan Șova împotriva încuviințării arestării preventive.

Au contribuit:

Karin Frone, editor montaj

Romică Croitoru, operator

Marian Iancu a ajuns într-o stare deplorabilă: ”E terminat, de-abia mai merge”. Ultimele informaţii despre...
Veste-şoc pentru fanii Survivor! Emisiunea care a fost scoasă din grilă, după doar 3 zile
FOTO. Nume grele din fotbal în istoricul amoros al Laurei Giurcanu. Cu cine s-a iubit...
Semnale de alarmă într-o relație: lipsa certurilor între parteneri e un semn rău
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
A fost lansat primul studiu arheologic al oamenilor în spaţiu. Cercetătorii vor analiza cum trăieşte...
Metoda de furt care face ravagii. Cu o simplă monedă, HOȚII iau tot din MAȘINĂ
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Bill Gates avertizează că următoarea pandemie „va fi mai mortală decât COVID”
Veste-şoc pentru fanii Survivor! Emisiunea care a fost scoasă din grilă, după doar 3 zile
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Teodor Niță și Octavian Berceanu, în prima linie a bătăliei cu mafia deșeurilor! VIDEO
Cei mai buni actori, aflați în viață, care nu au primit încă un Oscar
Răsturnare șocantă de situație: Cine i-a omorât, de fapt, pe cei doi studenți de la...
Dispar centralele termice de apartament! A apărut ceva nou. Cu ce vor fi înlocuite
Lovitură pentru cei cu două doze de Pfizer! Ce s-a descoperit în plasma recoltată
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Care este şcoala pe care dacă o faci în România ai cele mai mari şanse...