Ciolacu, apel către Iohannis, PNL și USR-PLUS: Să evităm „ciolaniada”!

Publicat: 10 12. 2020, 19:22
Actualizat: 10 12. 2020, 22:17
Ciolacu, apel către Iohannis, PNL și USR-PLUS: Să evităm „ciolaniada”! / Sursă FOTO: Mediafax Foto

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat în cursul serii de joi, 10 decembrie, că propunerea oficială a partidului pentru funcția de premier al României este Alexandru Rafila.

Liderul PSD a făcut un apel către Klaus Iohannis, PNL și USR-PLUS – „Să nu transformăm această perioadă într-o ciolaniadă”. Totodată, acesta l-a îndemnat pe președinte „să recunoască că a pierdut alegerile”.

Marcel Ciolacu a criticat dur și propunerea PNL pentru funcția de premier, respectiv Florin Cîțu.

Ciolacu, către Iohannis: Să recunoască că a pierdut alegerile

„Groparul economiei românești. Criteriile care au cântărit cel mai mult au fost că este om de partid și că este obedient președintelui”, a declarat Ciolacu.

Președintele PSD a anunțat și faptul că propunerea PSD pentru funcția de prim-ministru este Alexandru Rafila, indiferent dacă este vorba de un guvern minoritar sau unul de uniune națională.

„Cel mai corect e ori să accepte un guvern minoritar condus de Alexandru Rafila, ori un guvern de uniune națională, iar propunerea de prim-ministru să fie din partea partidului care a câștigat alegerile, adică tot domnul Alexandru Rafila”, a susținut Marcel Ciolacu.

Acesta a anunțat că Alexandru Rafila nu va fi prezent la consultările de luni cu președintele țării deoarece se află în izolare după ce soția sa a fost diagnosticată cu noul COVID-19.

Alexandru Rafila, primele măsuri pe care le va lua dacă va ajunge premier

„Prima măsură ar fi să alegem o echipă de miniștri, care să poată să răspundă situației actuale. În mod evident, actualul Guvern a reușit să gestioneze doar o parte în ceea ce privește pandemia. Măsurile, pe latura medicală, cu toate că au existat sfaturi din partea experților, nu au fost implementate. Atât sistemul de sănătate publică, care ar putea să oprească transmiterea Covid și sistemul de asistență medicală, depășit, trebuie să răspundă rapid cerințelor pandemiei și ale oamenilor. Doar dacă rezolvăm această problemă medicală putem să ne gândim la repornirea economiei și la o viață socială cât mai aproape de realitate” a declarat Alexandru Rafila, la Realitatea Plus.