Alexandru Rafila, în izolare după ce soția sa a fost confirmată cu noul coronavirus

Alexandru Rafila, în izolare după ce soția sa a fost confirmată cu noul coronavirus
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila (FOTO: Mediafax Foto/Marian Ilie)
Publicat: 08/12/2020, 16:28
Actualizat: 08/12/2020, 16:50

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României Organizația Mondială a Sănătății (OMS), se află în izolare, după ce soția sa a fost confirmată cu COVID-19, potrivit unor surse politice, citate de G4Media.ro.

Profesorul Rafila este în izolare. Ne-a anunțat că un membru al familiei a fost testat pozitiv cu Covid-19”, au declarat pentru Mediafax surse din conducerea PSD.

Profesorul Alexandru Rafila a confirmat pentru G4Media.ro că este în izolare și, potrivit surselor citate, s-a testat, însă nu a primit rezultatul până în acest moment.

Rafila va fi deputat PSD, după ce a candidat primul pe lista acestui partid la Camera Deputaților în București. De asemenea, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că la consultările de la Cotroceni va merge cu propunerea ca Alexandru Rafila să fie desemnat premier.

Alexandru Rafila, primele măsuri pe care le va lua dacă va ajunge premier

Profesorul Alexandru Rafila, candidatul PSD la alegerile parlamentare, a declarat la Antena 3 că nu știa despre intenția liderului PSD, Marcel Ciolacu, de a-l propune pentru funcția de prim-ministru.

Cât privește măsurile pe care le-ar lua din această funcție, Rafila spune, la Realitatea Plus, că primul pas ar fi să-și aleagă o echipă de miniștri care să poată răspunde situației actuale.

Prima măsură ar fi să alegem o echipă de miniștri, care să poată să răspundă situației actuale. În mod evident, actualul Guvern a reușit să gestioneze doar o parte în ceea ce privește pandemia. Măsurile, pe latura medicală, cu toate că au existat sfaturi din partea experților, nu au fost implementate. Atât sistemul de sănătate publică, care ar putea să oprească transmiterea Covid și sistemul de asistență medicală, depășit, trebuie să răspundă rapid cerințelor pandemiei și ale oamenilor. Doar dacă rezolvăm această problemă medicală putem să ne gândim la repornirea economiei și la o viață socială cât mai aproape de realitate” a declarat Alexandru Rafila, la Realitatea Plus.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase