VIDEO | Marcel Ciolacu, despre fraudarea alegerilor locale din Sectorul 1: ”Dacă nu se face dreptate, lumea nu va mai veni să voteze”

Publicat: 22 08. 2021, 22:51
Actualizat: 23 08. 2021, 00:04

This browser does not support the video element.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus duminică, la România TV, că a trimis o propunere de acord liderilor tuturor formaţiunilor politice care au participat la alegerile locale din Sectorului 1 al Capitalei privind organizarea unui referendum și a precizat că, până în acest moment, au fost strânse aproximativ 20.000 de semnături pentru demiterea lui Clotilde Armand.

„Eu, astăzi, am trimis un acord, un draft, o propunere de acord la toţi liderii de partide care au participat la alegerile de la Sectorul 1, să avem o colaborare cu toţii, atât ca reprezentare juridică, cât şi să ne strângem semnăturile pentru a face referendum. Eu am întins o mână către toate partidele politice, pentru că nu a fost viciat rezultatul numai al Partidului Social Democrat, au fost viciate toate rezultatele. Le amintesc celor de la PMP că pentru 2.000 de voturi nu au intrat în Parlament”, a afirmat Marcel Ciolacu.
Liderul PSD a precizat că strângerea de semnături pentru organizarea referendumului  privind demiterea primarului Clotilde Armand va continua, iar pentru asta, PSD a solicitat amplasarea mai multor corturi în Sectorul 1, pentru ca care cei care vor vrea, să poată să semneze, acțiunea fiind sub coordonarea Gabrielei Firea.
„Dacă nu se face dreptate acum la Sectorul 1, lumea nu va mai veni să voteze. Nu poţi, în continuare, să împarţi actul de justiţie cu dublă măsură. Este evident ce s-a întâmplat la Sectorul 1”, a susţinut Ciolacu.
Liderul PSD a anunțat că va depune o plângere penală pe numele prefectului Capitalei, Alin Stoica, după prelungirea stării de alerta din Sectorul 1, cerută cu insistență primar în funcție, Clotilde Armand.
„Eu, mâine dimineaţă, am întâlnire cu toţi juriştii partidului. Facem plângere şi domnului prefect, o plângere penală ca să vedem în ce calitate, cu ce drept prelungeşte stările de alertă şi cu drept a dat această stare de alertă provocată de primarul în funcţie. (…) Până la urmă, se va face dreptate. Nu sunt eterni, am văzut şi eu cazuri în PSD care s-au crezut eterni. Nu sunt eterni, niciunul dintre ei, toate sunt trecătoare. Cu adevărat, la ei va fi mult mai rapid decât se aşteaptă”, a mai spus Marcel Ciolacu.