VIDEO Ciolacu, despre viitorul premier: „Rotația va avea loc anul următor, categoric. „Ciucă este un om de onoare”

Publicat: 12 09. 2022, 22:32
Actualizat: 12 09. 2022, 23:30

This browser does not support the video element.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, la România TV, că nu își face niciun fel de griji cu privire la rotația premierilor care a fost stabilită pentru luna mai 2023.

Întrebat dacă va fi următorul premier al României, Marcel Ciolacu a spus: „Categoric va fi această rotație. Domnul Ciucă este un om de onoare. Am avut această discuție cu domnia sa, nici nu se pune această problemă. Este o perioadă foarte dificilă, țara merge mai departe.. cimitirele sunt pline de oameni de neînlocuit”, a declarat Marcel Ciolacu.

Șeful PSD spune că din moment ce a acceptat să intre la guvernare alături de PNL și UDMR într-un moment extrem de dificil, cu mai multe crize suprapuse, atunci își asumă și „bunele și relele”, pentru că asta e viața de politician.

Ciolacu: „Nicolae Ciucă este un om de onoare”

„Fiul meu, acum câțiva ani, când ne uitam amândoi la televizor, mi-a zis „ce meserie periculoasă ți-ai ales!”. Asta este meseria, nu ne plângem. Nu sunt genul de om care să se plângă.

Când intri în această zonă, îți asumi atât bunele, cât și relele acestor funcții. Din ceea ce am făcut până acum, nu am lucruri pe care să le regret, nici în ceea ce privește colegii mei, nici în ceea ce privește românii”, a declarat Ciolacu.

El reiterează ideea că PSD a ales decizia cea mai bună atunci când a întrat la guvernare, deși știa că acest lucru poate fi deopotrivă și bun și rău pentru viitorul partidului său.

Partidul Social Democrat trebuia să intervină într-un moment delicat al României. Eu sunt un om mai calculat și am înțeles că nu trebuie să te rezumi la niște calcule meschine de câte procente ai”, a spus Marcel Ciolacu.