VIDEO | Ciolacu: În acest moment România nu poate depăși această criză politică decât prin alegeri anticipate

Publicat: 09 09. 2021, 22:43
Actualizat: 10 09. 2021, 00:21

This browser does not support the video element.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi seară, la B1 TV, singura posibilitate pe care România o are în acest moment pentru a depăși actuala criză guvernamentală, este prin căderea Cabinetului Cîțu și declanșarea alegerilor anticipate. Acesta susține că chiar dacă PNL se va împăca cu cei de la USR PLUS, colaborarea va fi foarte dificilă mai ales după acuzele pe care cele două partide și le-au adus în ultima vreme în spațiul public.

„Rămân ferm convins că în acest moment România nu poate depăși această criză politică decât prin alegeri anticipate. Chiar dacă se vor împăca, totuși, e greu să plece câinele de la măcelărie sau de lângă grătar. O să mai accepte mai puțină carne pe os, dar conflictele vor apărea iar”, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD, susține că actuala criză din coaliția de guvernare a fost declanșată de cearta dintre USR PLUS și PNL pe bani și funcții.

„Din punctul meu de vedere, nu a ieșit nimeni să vorbească absolut nimic. Se ceară pe bani, pe funcții (…) Ne-au promit o depolitizare, dar sunt de 8 luni la guvernare”, a declarat Ciolacu.

Întrebat ce ar face dacă președintele Klaus Iohannis le-ar cere să formeze un guvern, Ciolacu a răspuns: „Vom încerca să realizăm o majoritate. Avem cele 10 zile constituționale. Vom încerca să creem majoritate”.

Marcel Ciolacu a precizat că exclude posibilitatea ca PSD să gireze un Guvern din care social-democrații să nu facă parte: „În acest moment este exclusă o astfel de posibilitate!”