VIDEO | Ciolacu: Menținem decizia PSD de a merge la consultări cu o propunere de premier

Publicat: 04 11. 2021, 18:57
Actualizat: 04 11. 2021, 20:32

This browser does not support the video element.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, după ieșirea de la consultările cu conducerea PNL, că social-democrații își vor menține decizia de a merge la Cotroceni cu o propunere de premier. El a precizat că PSD a venit cu un set de 100 de măsuri pe care le-a comunicat și conducerii PNL, însă prioritatea zero este rectificarea bugetară.

„A fost o discuție în ceea ce privește propunerea de prim-ministru. Ne menținem decizia partidului, şi a mea personală, de a merge la consultări cu o funcţie de prim-ministru. Şi atunci, au venit mai multe soluţii pe care o să le analizăm în interiorul partidului. A fost şi această soluţie de premier prin rotație. PSD a venit cu cele 100 de măsuri”, a spus Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a afirmat că prioritatea zero pentru România este rectificarea bugetară, astfel încât să se poată rezolva urgent problema cu căldura din toată țara.

„Am cerut ministrului de Finanțe execuția bugetară până în acest moment şi cred că prioritatea zero este să venim cu o rectificare bugetară sub formă de lege în Parlament, pe care să o gândim şi să nu păcălim românii cu ceea ce am dori să facem, ci cu ceea ce putem să facem în acest moment. Cred că sistemul centralizat de încălzire în municipiile reședință de județ, în Capitală sunt prioritatea zero”, a mai spus Marcel Ciolacu.