Marcel Ciolacu: PSD nu va participa la votul de învestire a Guvernului Orban 2

Publicat: 19 02. 2020, 20:54
Actualizat: 19 02. 2020, 21:12
Opoziția a strâns voturile pentru a demite Guvernul Orban, dar moțiunea NU va trece! (SURSE)

Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD, a declarat, miercuri seara, că social-democraţii au decis să fie prezenţi la grupurile parlamentare, dar să nu participe la votul de învestitură al Guvernului Orban 2.

După şedinţa CEX de miercuri seara, Marcel Ciolacu a spus că social-democraţii nu vor participa, luni, la votul de învestitură al Guvernului Ludovic Orban 2, potrivit Mediafax.

„Decizia PSD este ca luni să fim prezenţi cu toţii la grupurile parlamentare şi nu vom participa la votul de învestire a domnului prim-ministru desemnat Ludovic Orban. Având o motivare foarte clară, aşteptăm răspunsul CCR dacă este constituţional, chiar dacă este demis, premierul demis, rămas interimar, să fie iarăşi desemnat”, a spus preşedintele interimar al PSD.

Săptămâna viitoare, Ciolacu a anunţat discuţii şi cu celelalte partide.

Votul de învestire a Cabinetului Orban 2 în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului urmează să fie dat luni, 24 februarie, de la ora 16.00.

Tot luni, Curtea Constituţională are pe ordinea de zi a şedinţei sesizarea conflictului între preşedintele Klaus Iohannis şi Parlament privind desemnarea pentru a doua oară a lui Ludovic Orban în funcţia de premier.