Marcel Ciolacu: Republica Moldova are nevoie de un Partid Social Democrat de stânga

Publicat: 20 02. 2024, 13:32
Actualizat: 20 02. 2024, 13:50

This browser does not support the video element.

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, marți, la evenimentul „Living Better with Europe”, că Republica Moldova a reușit să țină calea europeană cu ajutorul României.

Șeful Executivului a precizat că este un susținător al Maiei Sandu, chiar dacă aceasta nu face parte din familia europeană social-democrată.

Avem o mare provocare. Este vorba de independența și sustenabilitatea Republicii Moldova. Sunt unul din susținătorii președintei Maia Sandu, chiar dacă nu face parte din familia noastră politică. Este președintele care a reușit să țină drumul european în Republica Moldova. Acest lucru l-a reușit, în primul rând cu ajutorul României, a declarat premierul.

Ciolacu a transmis că sustenabilitatea economică a Republicii Moldova se datorează României, dar și a partenerilor europeni care au înțeles că Republica Moldova se află într-un război hibrid.

Asta nu însemnă că Republica Moldova nu are nevoie de social-democrație. Republica Moldova are nevoie de un Partid Social Democrat de stânga puternic, a menționat Ciolacu.

CITEȘTE ȘI:

Marcel Ciolacu, primit de Maia Sandu la Chișinău. „Locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană”

Maia Sandu, candidat la președinția României? Marcel Ciolacu: ”Nimeni nu o poate împiedica”