Ciolacu: Venim cu o moţiune simplă împotriva domnului Ghinea

Publicat: 03 06. 2021, 22:44

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat joi seară că social-democraţii vor depune o moţiune simplă împotriva ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, motivul fiind că „a depus Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă fără să citească tot ce conţine el”.

„Vom veni cu o moţiune simplă împotriva domnului Ghinea. E posibil să nu treacă, dar vreau şi eu să văd şi pe PNL-işti şi pe UDMR-işti şi pe cei de la minorităţile naţionale cum nu votează să rămână în continuare un ministru care a făcut aşa ceva”, a afirmat Marcel Ciolacu la B1 TV, potrivit Agerpres.

„O să depunem în primul rând o moţiune simplă împotriva domnului Ghinea şi moţiunea de cenzură să ne încadrăm cu ea, ca să fie votul până la sfârşitul sesiunii. Avem strânse semnăturile pentru ambele moţiuni. Urmează, după ce avem draftul, să negociem cu parlamentari care pot susţine această moţiune, dacă au şi modificări, să avem timp să le primim. Am făcut un calendar astăzi cu colegii mei la partid”, a mai spus liderul PSD.

Guvernul Cîțu a lansat PNRR: Vom construi 450 km de autostradă, sute de școli și vom renova zeci de spitale

Premierul Florin Cîţu a prezintat, de la ora 16.00, Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), prin care România va primi peste 29 de miliarde de euro. PNRR a fost trimis oficial luni la Bruxelles și urmează două luni în care documentul va fi evaluat pentru a se ajunge la forma finală.

Miercuri, Guvernul Cîțu a lansat Planul Național de Redresare și Reziliență.

Premierul Cîțu:

„PNRR a fost depus luni la Comisia Europeană, azi îl prezentăm în detaliu. Este un program foarte important pentru România. A fost lansat când eu eram încă ministrul al Finanțelor. A fost negociat de președintele Iohannis, iar anul acesta am avut 2 vizite la Bruxelles pentru a ne asigura că avem un plan bun

Avem în total 29,2 miliarde de euro pentru a construit 450 km de autostradă, sute de școli și de creșe, vom construi și renova zeci de spitale.