Ciolacu: Vom avea o strategie și de a propune un Guvern, dacă avem majoritate la moțiunea de cenzură

Publicat: 09 12. 2019, 10:38

„Avem mai multe decizii de luat, administrative, de formă și cele două grupuri, grupul de lucru pentru diaspora și grupul de lucru în relația cu sindicatele, dar avem și o serie de decizii politice, strategia la moțiunea simplă de astăzi din Senat, depusă împotriva ministrului Cîțu, ministrul Finanțelor și o decizie foarte clară în cazul în care actualul guvern o să vină cu asumarea răspunderii pe legile electorale, decizia să fie ca PSD împreună cu alți parteneri din parlament să depunem o moțiune de cenzură. Cu siguranță dacă vom depune o moțiune de cenzură și vom constata că avem o majoritate pentru ca această moțiune să aibă și efecte juridice, respectiv Guvernul Orban să cadă, vom avea o strategie și de a veni cu o propunere de nou Guvern”, a explicat Marcel Ciolacu, la începutul ședinței Biroului permanent al PSD.

Lideru interimar al PSD a adăugat că partidul urmează să stabilească într-o viitoare ședință a CEx dacă va fi un Congres ordinar sau extraordinar cel din 29 februarie.

„Este prima ședință a Biroului permanent. Avem un mandat foarte clar. În afară de efortul comun de a începe reconstrucția PSD, avem un mandat pentru organizarea Congresului. Astăzi (luni – n.r.) vom lua o decizie și vom merge cu o propunere la viitorul Comitet Executiv, dacă este un Congres extraordinar sau ordinar. Eu o să rog colegii mei ca la următorul Comitet Executiv să avem invitați primarii de mari municipii și președinții de consilii județene, astfel încât decizia să fie una cât mai largă”, a conchis Ciolacu.

Anterior, președintele Camerei Deputaților a declarat, duminică la Antena 3, că PSD nu exclude varianta depunerii unei moțiuni de cenzură pentru demiterea Guvernului PNL până la finalul anului. Președintele interimar al PSD a adăugat că așteaptă să vadă pe ce legi își va asuma răspunderea premierul Ludovic Orban.

Social-democrații ar intenționa să depună o moțiune de cenzură și dacă Executivul orban își va asuma răspunderea pe Legea bugetului de stat pe anul 2020.