Cioloș, după discuția cu Orban: Am vorbit de anticipate. I-am zis că agonia nu poate fi prelungită

Publicat: 29 11. 2019, 20:45

„A decurs foarte bine. A durat cam o oră și jumătate. Nu s-au fumat. Am fost intr-o instituție publică. Nu cred că l-a deranjat ceva. Insistență cu alegerile anticipate, încerca să spună că e un lucru greu de realizat, dar i-am explicat că toată lumea are de pierdut dacă prelungim această agonie”, a spus Dacian Cioloș, la Digi24.

Un alt subiect de discuția a vizat legea recursului compensatoriu, unde liderul PLUS a susținut că va urmpri cu atenție procedura de abrogare a acesteia.

„Sigur, am ridicat problemă Secției Speciale, care trebuie eliminată. E concluzia analizei Comisiei de la Veneția, a Comisiei Greco, a Comisiei Europene. E o instituție care nu funcționează. Legea recursului compensatoriu, vedem ce efecte a avut. Soluția cea mai la îndemână e să o eliminăm complet. Pe de altă parte eu pot fi de acord cu domnul ministru Predoiu că nu trebuie doar să o înlocuim, ci să fie ceva pus acolo. Eu nu am vorbit cu domnul ministru Predoiu. Domnul premier a amintit faptul că au în programul de guvernare acest angajament și că se va ține de această promisiune. Cum? O să vedem în perioada următoare. Eu i-am zis că vom urmări atent”, a subliniat Cioloș.