Cioloș, în fața propunerii de a se înscrie în PNL. Ce le-a răspuns liberalilor

Publicat: 21 06. 2016, 19:53
Actualizat: 12 10. 2016, 11:17

„Eu am spus foarte clar că mi-am asumat un mandat de prim ministru în anumite condiții, mi-am luat un anagajament foarte clar. Până la sfârșitul mandatului acestui guvern am spus că n-o să mă înscriu în niciun partid, n-o să-mi fac vreun partid și nici n-o să candidez la alegerile parlamentare”, a explicat Cioloș

Referitor la posibilitatea de se alătura, după alegerile parlamentare, unei formațiuni politice, premierul nu s-a arătat complet împotrivă, arătând că nu vrea să facă niciun fel de afirmație pe marginea acestui subiect, pentru că, pur și simplu, nu poate ști ce se va întâmpla până atunci. „Nu puteți înțelege că sunt doar un om și nu altceva, că nu am proiecte și agendă ascunse?”, a întrebat retoric Cioloș, vizibil iritat.

Premierul s-a arătat deranjat și de alăturarea cabinetului pe care îl conduce cu PNL și a ținut să specifice că el nu a declarat nimic care să ducă cu gândul la această analogie: „Eu nu am făcut nicio declarație care să ducă lucrurile în această direcție. Unii spun că suntem ai PNL-ului, alții că suntem ai lui Soros sau ai Bruxelles-ului. Suntem într-un an electoral, înțeleg foarte bine acest lucru, vreau să mențin până la capăt angajamentul pe care l-am luat”, a argumentat Cioloș.

Pe de altă parte, Gorghiu a recunoscut că, în percepția publică, guvernul Cioloș este pus în dreptul PNL și a afirmat că premierul și-a arătat disponibilitatea de a participa sistematic la întâlniri cu liberalii. La rândul său, și Vasile Blaga a afirmat deschis că PNL susține acest cabinet și că, dacă Cioloș înțelege să-și ducă mandatul ca și până acum, atunci asta înseamnă că și liberalii trebuie să se gândească foarte bine. „Suntem la putere sau în opoziție? Cine este onest față de acest guvern? Noi, PNL-ul, care îl susținem, sau PSD-ul care îl critică în fiecare zi?”, s-a întrebat retoric Blaga.