Ciprian Ciucu, despre posibila retragere a sprijinului politic pentru Nicuşor Dan: „Până acum a avut toată susținerea de care a avut nevoie”

Publicat: 02 11. 2022, 19:11
Ciprian Ciucu. Sursă foto: Facebook

Ciprian Ciucu, președintele PNL București și primarul Sectorului 6, a vorbit despre sprijinul politic acordat de către liberali primarului Capitalei Nicușor Dan.

Ciprian Ciucu este de părere că ar fi o greșeală retragerea sprijinului politic pentru Nicușor Dan, adăugând că primarului Capitalei nu i se va face o evaluare administrativă.

„Nu o să-i fac o evaluarea administrativă în acest moment. Dacă aș face acest lucru, ar putea la un moment dat să se pună problema retragerii sprijinului politic lui Nicușor Dan, ceea ce s-a vorbit foarte mult în spațiul public și în PNL în ultimul timp.

„N-o să existe argumentul că n-a făcut pentru că nu l-a lăsat PNL”

„Opinia mea este că dacă i-am retrage sprijinul lui ND în acest moment ar fi o greșeală. Pentru că l-am transforma într-o victimă competentă, ca la Sectorul 1. Acolo există, nu peste tot, parțial, impresia electoratului, că doamna primar este o victimă competentă, ceea ce nu este. Cel puțin nu competentă. Și nu dorim să punem în această ipostază pe Nicușor Dan. Plus că nu poți să lași Capitala României fără o majoritate și să-i oferi o portiță de scăpare în cazul în care nu ar performa. Trebuie să existe acest timp pe care orice primar ar trebui să-l aibă, să demonstreze că poate. Conform propriilor lui declarații, PNL și USR i-au votat 99% din proiectele pe care le-a propus. N-o să existe argumentul că n-a făcut pentru că nu l-a lăsat PNL. Până acum a avut toată susținerea de care a avut nevoie”, a spus primarul Sectorului 6.

De asemenea, Ciucă spune că există o evaluare a primarului Bucureștiului, însă va fi publicată în primăvară.

„Vine iarna. Ar fi absurd ca în pragul iernii să i se retragă sprijinul. Noi avem o evaluare, eram pregătiți să o publicăm, în octombrie, dar e mult mai bine să amânăm acest moment pentru primăvară. E bine să treacă iarna în liniște conform propriilor pregătiri și să explice ce a reușit și nu a reușit să facă”, a mai declarat Ciprian Ciucu.