VIDEO | Citu: A fost aprobată propunerea BEx de flexibilizare a mandatului de negocieri cu forţele democratice

Publicat: 02 11. 2021, 21:20
Actualizat: 02 11. 2021, 22:21

This browser does not support the video element.

Premierul demis, Florin Cîțu, a declarat marți, că a fost adoptată în BEx propunerea de flexibilizare a mandatului de negocieri cu forțele politice democratice din Parlament. De asemenea el a precizat că în continuare PNL susține decizia de a merge cu președintele partidului ca propunere de premier, guvernarea urmând să se desfășoare în jurul PNL.

„A fost aprobată propunerea BEx de flexibilizare a mandatului de negocieri cu forţele democratice din Parlamentul României şi echipa de negociere, din care fac parte preşedintele partidului, secretarul general şi cei patru prim-vice-preşedinţi. Au fost două abţineri, ăsta a fost votul”, a declarat Cîţu.

Întrebat în ce constă flexibilizarea, dacă PNL vine tot cu propunerea de premier în numele președintelui partidului și dacă deciziile sunt luate numai de Cîțu, el a răspuns: „Celelalte partide nu au flexibilizat nimic până acum, au rămas cantonate în pozițiile lor. Trebuie să rezolvăm această criză. Să știți că de când nu mai este Ludovic Orban la conducere, deciziile se iau în partid.”, a afirmat Florin Cîțu.

Premierul a subliniat că liberalii doresc în continuare să dea premierul, guvernarea urmând să se formeze în jurul PNL.

„Rămâne ca decizia cu premierul să fie președintele partidului, dar la negocieri vom vedea. Noi vrem guvernare în jurul PNL, cu premier liberal. Premierul este propunerea președintelui”, a spus Florin Cîțu.