VIDEO | Cîțu, despre alegerea prefecților: Unde există președinte al CJ va fi și un prefect de la același partid

Publicat: 08 12. 2021, 20:44
Actualizat: 08 12. 2021, 21:14

This browser does not support the video element.

Președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat că s-a convenit în cadrul coaliției de guvernare ca prefectul să fie dat de partidul care deține în județ și președinția Consiliului Județean. El a precizat că în cazul în care vor exista excepții se vor compensa cu funcții de secretari de stat.

„Acolo unde există președinte al consiliului județean va fi și un prefect de la același partid. Poate o să existe una sau două excepții, dar asta este regula de bază. (…) Aceasta a fost regula la care s-a ajuns până la urmă”, a declarat Florin Cîțu.

El a precizat că în cazul în care vor fi excepții, cai care nu ocupă un loc de prefect vor fi recompensați cu o poziție de Secretari de Stat.

„Vom încerca să compensăm celelalte filiale cu alte funcții. Există peste 140 de funcții pe care au fost numiri politice făcute și atunci cine nu ia prefect va lua secretari de stat ș.a.m.d”, a precizat șeful PNL.

Liderul PNL le transmite liberalilor din teritoriu că: „Va trebui să câștigăm alegerile din 2024 și vom avea prefecți peste tot. Asta e cel mai simplu”.

Marcel Ciolacu a fost întrebat dacă vor fi prefecți care nu vor fi de aceeași culoare politică cu șeful CJ și  a răspuns: „Nu s-a discutat acest lucru. S-a lăsat totuși o portiță că dacă există astfel de discuții – să fie între cei trei lideri ai coaliții”.