Codrin Ștefănescu depre prezidențiabil: PSD trebuie să aibă candidat propriu la prezidențiale

Publicat: 25 06. 2019, 14:03

„Sper din tot sufletul și asta voi milita, ca secretar general, ca PSD să aibă candidat propriu la prezidențiale. Este foarte important să intrăm în turul II. Este nepermis în momentul de față să avem un candidat care nu intră în turul II. Este absolut copleșitor să-i anunți pe colegii de partid în viitor că vom avea doi candidați din care trebuie să alegem unul, adică, nu știu, Iohannis cu Barna. Ce le spui colegilor de partid? Alegeți răul cel mai mic? Sub nicio formă”, a declarat Codrin Ștefănescu, la sediul PSD.

Fostul secretar general PSD spune că există, la momentul de față, 5-6 candidați social democrați cu șanse reale la alegerile prezidențiale.

„Eu merg pe ideea că Partidul Social Democrat are, în momentul de față, 5-6 oameni care pot fi candidați cu șanse reale de a intra în turul II. Unul deja a dat declarații, Liviu Pleșoianu. E Șerban Nicolae, Olguța Vasilescu, Gabriela Firea, Mihai Fifor, Eugen Teodorovici. Sunt oameni care pot candida, pot să fie susținuți de către partid, cu șanse mari nu de a intra în turul II, cu șanse mari de a câștiga alegerile prezidențiale, mai ales în contextul actual. Ideea de a avea un candidat din afara partidului mi se pare neverosimilă în acest moment. La fel și ideea de a avea un candidat comun PSD+ALDE, care era foarte viabilă pâbă acum câteva luni de zile. În acest moment, nu mi se mai pare viabilă. PSD trebuie să aibă candidat propriu. (…) Ideea de a avea un candidat din afara partidului mi se pare total nefirească. De aceea mi-am depus această candidatură și vreau ca această candidatură să fie tranșată în Congres”, a completat Codrin Ștefănescu.

Codrin Ștefănescu a ajuns, marți, la sediul PSD, pentru a-și depune candidatura pentru funcția de secretar general al PSD. Ștefănescu se prezintă, într-un comunicat de presă, ca fiind „cu bune și cu rele” și că a fost „permanent și necondiționat” alături de partid, de liderii județeni, de primari, de consilierii județeni și locali.

Congresul PSD are loc sâmbătă, 29 iunie, la acesta urmând a fi aleasă noua conducere a formațiunii, respectiv funcțiile de președinte PSD, președinte executiv și secretar general.