Comisia Europeană analizează restricționarea liberei circulații în UE! Care este poziția României

Publicat: 29 09. 2020, 16:40
Comisia Europeană analizează restricționarea liberei circulații în UE! Care este poziția României / Sursa FOTO: https://static01.nyt.com

Comisia Europeană analizează restricționarea liberei circulații în UE, iar România nu are nicio părere proprie. De fapt, prin vocea unui secretar de stat din Ministerul Economiei, țara noastră a anunțat că sprijină propunerea de recomandare redactată de C.E. către Consiliul European privind abordarea coordonată la nivel european a măsurilor de restricţionare a liberei circulaţii care ar putea fi luate de statele membre ca răspuns la pandemie.

Secretarul de stat din cadrul Ministerului Economiei, Dan Dragoş Drăgan, a participat la o întâlnire informală a miniştrilor responsabili de Turism din statele membre UE, în cadrul căreia s-au dezbătut implicaţiile pandemiei asupra sectorului turismului.

România a salutat propunerea Comisiei de Recomandare a Consiliului privind o abordare coordonată a restricţionării liberei circulaţii ca răspuns la pandemia COVID-19”, se precizează în comunicatul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

România așteaptă să vadă ce decid ceilalți!

Comisia Europeană a adoptat, la începutul lunii, o propunere de recomandare către Consiliul European cu scopul asigurării că orice decizie luată de un stat membru cu privire la restricţionarea libertăţii de mişcare, ca măsură de combatere a pandemiei, va fi coordonată la nivelul Uniunii Europene.

La reuniunea pe tema turismului, organizată de preşedinţia germană a Consiliului UE, secretarul de stat din cadrul MEEMA a evidenţiat faptul că este imperios necesară o abordare coordonată şi nediscriminatorie la nivel european, inclusiv între sectorul public şi cel privat, în ceea ce priveşte eventualitatea adoptării unor noi restricţii sau avertismente de călătorie. „Este o lecţie pe care, cu siguranţă, am învăţat-o în etapele anterioare ale pandemiei. Vorbim, inclusiv, despre standarde comune pentru igienă şi siguranţă în sectorul turistic, dar şi de o informare accesibilă, consecventă şi fiabilă”, a afirmat Dan Dragoş Drăgan.

Secretarul de stat a mai menţionat că actuala criză provocată de pandemie arată necesitatea ca politica turistică să aibă parte de o abordate integrată între Guvernele statelor UE.