„Concediere” în masă: 18 consilieri locali din județul Sibiu, excluși din ALDE, după ce au lipsit de la o ședință

Publicat: 29 06. 2019, 22:09

Potrivit unui comunicat al ALDE Sibiu, postat pe pagina de Facebook a filialei, conducerea organizației a convocat o ședință pentru găsirea unor soluții la lipsa de interes manifestată de unii membrii ai partidului, la care însă mulți dintre cei vizați nu au ajuns.

Astfel, dintre cei 21 de consilieri locali din județ convocați, la ședință au participat doar trei.

„Ședința de aseară (n.r. – vineri) a fost una dintre cele mai grele de când fac politică. 21 de consilieri locali dintr-un total de 51 de reprezentanți ALDE în teritoriu, au fost propuși pentru demitere. Toți au fost invitați la o ședință pentru a găsi soluții, însă doar trei dintre ei au venit. Aceștia din urmă au primit avertisment și au promis că vor respecta și promova principiile partidului în localitățile pe care le reprezintă. Ceilalți 18 au fost excluși, urmând să fie înlocuiți de următorii de pe listă. Este neplăcut că s-a ajuns aici, însă noi ne dorim ca cei care vin alături de noi să facă asta din tot sufletul și să-și dorească dezvoltarea partitdului”, a declarat Ovidiu Gheorghe Tocaciu, președintele ALDE Sibiu.

Potrivit reprezentanților partidului, lipsa de implicare a reprezentanților ALDE în județul Sibiu „a atins note culminante, iar rezultatele lipsei de interes s-au văzut în rezultatele obținute de partid la alegerile europarlamentare”.

Liderul ALDE Sibiu spune că va face „curățenie” în continuare cu cei care nu respectă statutul partidului și nu se implică în activitatea de consilieri locali, primari sau viceprimari.

Foto: ALDE – Partidul Alianța Liberalilor și Democraților Sibiu / Facebook