Conducerea Camerei Deputaților a RESPINS cererea PNL de a o invita pe DĂNCILĂ la „Ora premierului”

Publicat: 25 03. 2019, 13:36
Actualizat: 25 03. 2019, 19:54

Solicitarea din partea grupului parlamentar PNL referitoare la „Ora prim-ministrului” din săptămâna 1-5 aprilie a fost respinsă, deoarece era rândul coaliției de guvernare să invite un ministru la dezbateri în plenul Camerei Deputaților.

Ultima oară când premierul a venit în plenul Camerei Deputaților la solicitarea Opoziției a fost pe 4 martie, când a dat explicații cu privire la OUG fiscală 114/2018.

„Am luat aceste măsuri în urma unei analize riguroase și comparând situația din România cu cea a altor state europene și cu media europeană. Avem această responsabilitate politică și guvernamentală de a ne îngriji ca cetățenii să fie principalii beneficiari ai creșterii economice. (..) Deși pretinșii „specialiști” discută despre impactul negativ al măsurilor stabilite de Guvern, aproape toți uită că cel mai important capitol din ordonanța de urgență se referă la instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice. De asemenea, nimeni nu spune că prin acest act,Guvernul, pentru prima dată în ultimii 30 de ani, stabilește ca domeniu strategic sectorul construcțiilor și oferă acestuia un set de facilități prin care este stimulat programul de investiții menite să ducă la creșterea economică”, a spus pe 4 martie, Viorica Dăncilă.

foto: Mediafax Foto / Andreea Alexandru