Conducerea Forței Civice aprobă prin vot alianța cu PNȚCD, care se va numi Alianța DA

Publicat: 16 03. 2013, 13:10
Actualizat: 05 08. 2014, 13:06

Conducerea Partidului Forța Civică a aprobat, sâmbătă, în ședința Consiliului Național, înființarea alianței politice cu PNȚCD, care se va numi „Alianța pentru Dreptate și Adevăr” (Alianța DA).

Reprezentanții Forței Civice au aprobat, în cadrul evenimentului care se desfășoară la Parlament, o hotărâre în acest sens, cu doar trei voturi „împotrivă” și patru abțineri.

După adoptarea acestei hotărâri, reprezentanții FC prezenți la reuniunea Consiliului Național se vor reuni cu cei ai PNȚCD, prezenți, tot la Parlament, la ședința Comitetului Național de Conducere.

La această reuniune va fi semnat protocolul acestei alianțe de către liderii celor două formațiuni, Mihai Răzvan Ungureanu și Aurelian Pavelescu.

Conform unui comunicat anterior al celor două partide, alianța din acestea dorește „să pună bazele principalului pol de dreapta din România”.

Alianța Dreptate și Adevăr (D.A.) a fost denumirea alianței dintre PNL și PD, care a candidat la alegerile din 2004.

FC și PNȚCD au făcut parte din alianța electorală ARD (Alianța România Dreaptă), alături de PDL, sub sigla căreia au candidat la alegerile parlamentare din decembrie 2012.