Conducerea organizației județene PNL Botoșani l-a demis pe președintele filialei municipale, senatorul Cristian Achiţei

Publicat: 08 01. 2024, 11:01
Sursa FOTO: Facebook - Vasile Cristian Achiței

Conducerea filialei teritoriale Botoşani a PNL a decis, duminică, demiterea preşedintelui organizaţiei municipale Botoşani a partidului, senatorul Cristian Achiţei, şi dizolvarea Biroului Municipal, transmite Agerpres.

Hotărârea a fost luată de Biroul Permanent Judeţean (BPJ) al PNL după ce organizaţia municipală nu şi-a desemnat în termenul stabilit candidatul la Primăria Municipiului Botoşani.

Potrivit prefectului județului Botoșani, conducerea filialei PNL a fost preluată de deputatul Costel Șoptică. Potrivit statului, un președinte interimar va fi validat în maxim 45 de zile.

Conform statutului, conducerea a fost preluată de preşedintele judeţean (deputatul Costel Şoptică). În maxim 45 de zile, va propune un preşedinte interimar care va fi validat prin vot de organizaţia judeţeană. El îşi va face un BPL interimar, a declarat Sorin Cornilă, prefect al judeţului Botoşani.

Potrivit unor surse locale, Cristian Achiței nu și-ar fi dorit să intre în cursa pentru fotoliul de edil al municipiului Botoșani.

CITIȚI ȘI:

Bilanțul fugarilor aduși în țară în 2023/ Gorghiu: 1004 persoane private de libertate au fost preluate de la punctele de trecere a frontierei în 2023

Donald Trump se dezlănțuie la început de campanie / Spune că Războiul Civil din SUA ar fi putut fi „negociat”