Consilier USB: Primăria sectorului 4 vrea să cumpere dronă de 30.000 de lei și licențe MS Office la preț cel puțin triplu

Publicat: 28 07. 2016, 18:02

Reprezentantul Uniunii Salvați Bucureștiul din Consiliu susține că Primăria Sector 4 vrea să achiziționeze licențe Microsoft Office de 1.800 lei și o dronă de 30.000 de lei.


 

UPDATE Primăria sectorului 4 precizează într-un drept la replică faptul că nu există intenția de a achiziționa o dronă și că acest lucru i s-a explica și consilierului USB care a relatat discuția. Primăria „nu intenționează să achiziționeze o dronă, iar în ceea ce privește achiziționarea licențelor MS Office, aceasta se va realiza cu respectarea Legii, prin intermediul SEAP, urmând a fi aleasă oferta cea mai mică de preț dintre cele existente pe piața de profil. Totodată, precizăm că discuția respectivă, relatată de sursa pe care o valorificați în articol pe contul personal de socializare s-a purtat la inițiativa respectivului consilier, în cadrul unei ședințe a Consiliului Local Sector 4, acestuia fiindu-i explicat de către Primarul Sectorului 4 faptul că nu există intenția de se realiza respectivele achiziții”, arată Primăria Sectorului 4.

„Studiind rectificarea respectivă de buget am rămas siderat omnule Primar și în special cine a semnat, doamna Constanța Șerăngău, căreia vreau să  îi fac o interpelare. (…) Știți cât costă o licență de Microsoft Office? În accepțiunea Primăriei Sector 4 costă 1.800 lei, când ea costă maximum 600 de lei, luată direct de la furnizor. Și dacă se iau 200, ar veni undeva la 300 de lei. Diferența până la 1800 lei reprezintă?

Dronă de 30.000 lei. De 30.000 lei! Nu știu dacă știți ce prețuri au dronele?! Au cumva rachetă la bord sau care e…?”, afirmă consilierul Sorin-Ioan Ceacâr, într-o postare pe pagina oficială de Facebook a USB Sector 4 către primarul Daniel Băluță.