Consilierii generali ai PDL nu mai demisionează și rămân în CGMB, a decis conducerea partidului

Publicat: 13 09. 2013, 20:09
Actualizat: 28 09. 2018, 16:43

Președintele PDL, Vasile Blaga, a anunțat, vineri seară, la Gura Humorului, după ședința Biroului Permanent Național, că locul consilierilor generali democrat-liberali este în Consiliul General pentru a se bate pentru interesele bucureștenilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Blaga a spus, într-o conferință de presă, că subiectul privind demisiile consilierilor generali PDL a fost discutat în BPN al PDL întrucât decizia nu este doar a consilierilor respectivi.

El a arătat că demisiile erau motivate de referendumul inițiat de primarul general, Sorin Oprescu, referendum care nu se mai organizează după ce Parlamentul a adoptat proiectul de lege inițiat de PDL privind gestionarea câinilor fără stăpân.

„De aceea, noi considerăm că locul lor este în Consiliul General, să se bată pentru interesele bucureștenilor și, mai ales, în fiecare zi să scoată în evidență lipsa de performanță a primarului general și a faptului că nu face nimic de când e primar”, a spus Blaga.

Consilierii PDL au așteaptat decizia BPN al partidului pentru a demisiona din CGMB, deși liderul interimar al organizației PDL București, Adriean Videanu, anunța duminică, într-o conferință de presă, că demisiile intră în vigoare de luni.

Organizația PDL București a precizat, într-un comunicat remis luni agenției MEDIAFAX, că așteaptă hotărârea Biroului Permanent Național al Partidului Democrat Liberal privind punerea în aplicare a deciziei consilierilor PDL de a demisiona din Consiliul General al Municipiului București.

PDL București menționează totodată că a demarat campania de strângere de semnături pentru demiterea lui Sorin Oprescu din funcția de primar general al Capitalei.

Președintele interimar al PDL București, Adriean Videanu, a anunțat, duminică, într-o conferință de presă, că reprezentanții acestui partid demisionează din Consiliul General al Municipiului București, el argumentând că PDL nu dorește „să mai gireze incompetența administrativă” la nivelul Capitalei.

„În momentul de față, PDL nu mai este dispus sub nicio formă să gireze incompetența administrativă a domnului Sorin Oprescu, motiv pentru care, de mâine (luni – n.r.), PDL părăsește Consiliul General. Toți consilierii generali ai PDL își vor da demisia din CGMB, astfel încât să nu mai girăm incompetența administrativă la nivelul Bucureștiului. (…) E forma noastră de protest la incapacitatea administrativă, este inadmisibil pentru București, după 6 ani, să nu vii să propui un proiect Consiliului General”, a susținut Videanu.