Constantin: „Am reușit să facem dintr-un iceberg portocaliu câteva cuburi de gheață într-un pahar”

Publicat: 22 02. 2013, 14:42
Actualizat: 29 07. 2014, 18:31

Președintele PC, Daniel Constantin, a declarat, vineri, la Congresul PNL că USL a reușit să-și asume două lucruri imposibile pe care a reușit să le realizeze, unul dintre acestea fiind reducerea „icebergului portocaliu” la două cuburi de gheață într-un pahar.

Constantin a declarat în deschiderea Congresului PNL, că USL a fost posibilă în primul rând datorită formării Alianței de Centru Dreapta dintre PNL și PC, care a fost „motorul care a constituit” Uniunea.

„USL și-a asumat, din punctul meu de vedere, imposibilul, și l-a asumat de două ori, atunci când a vrut să pună la un loc o forță de stânga, o forță de centru și o forță de dreapta într-un proiect nu pe termen scurt, nu pe termen mediu, ci pe termen lung (…) A doua oară ne-am asumat imposibilul atunci când am început o luptă cu un sistem, un sistem care era reprezentat la momentul acela de Guvern, de Parlament și de Președinție. Astăzi, dintr-un iceberg portocaliu, așa cum era acel sistem politic se pare că nu a mai rămas decât câteva cuburi de gheață, și acelea într-un pahar, și cu siguranță paharul nu este de apă”, a spus Constantin.

De asemenea, președintele PC a afirmat că singura forță politică din România care apără valorile de dreapta este PNL și ACD, lucru care se va confirma încă o dată cu procesul de regionalizare și reformă constituțională.