Constatarea „curioasă” a lui Grindeanu, după ce a citit rapoartele pe defrișări

Publicat: 18 03. 2017, 16:12
Actualizat: 21 02. 2019, 01:00

„Lăcomia și drujbele, tot ce înseamntă defrișări nu poate să oprească o lege. Anul trecut, într-un guvern care nu avea nicio culoare politică, pe ultimele trei-patru luni ale anului, controale si tot ce ține de gestionarea acestui domeniu al lemnului, controalele au scăzut foarte mult, spre zero. Finalul anului a fost destul de curios, o spun rapoartele”, a declarat, sâmbătă, premierul. 

Problema defrișărilor a fost abordată și de președintele PSD, Liviu Dragnea care a susținut că există „o mafie care a fost construită în timp, nu de oameni proști, ci de oameni pregătiți”

„Este o mafie a defrișărilor ilegale în România. Soluția nu e deloc complicată. Legislația care va fi mult mai dură și determinare uriașă din partea tuturor autorităților. Spiritul civic este foarte frumos, dar nu putem spera că dintr-o dată cei care umblă cu drujbele prin păduri au o revelație, aruncă drujbele și încep să panteze pomi și floricele. Și cred că trebuie să facem și Poliția pădurilor. (…)Există o mafie a defrișărilor ilegale, care a fost construită în timp, nu de oameni proști, ci de oameni pregătiți, atât din punct de vedere a legislației, cât și din punct de vedere al rețelelor”, a spus Dragnea.