Consultări la Cotroceni. Ce i-a spus Dragnea lui Iohannis

Publicat: 12 04. 2016, 11:24

This browser does not support the video element.

„Au fost abordate câteva subiecte. Primul punct de discuție s-a referit la un pachet de legi, respectiv legea antitrerorism, legea privind cartelele pre-pay și legea privind securitatea cibernetică. Domnul președinte ne-a transmis că primul ministru l-a informat că aceste trei proiecte de legi sunt în în lucru la guvern, urmând să le tarnsmită la Parlament, unde să intre în dezbatere. Noi i-am spus președintelui, îi spunem și premierului că vrem să fim proactivi, în așa fel încât doi colegi de-ai noștri sunt dispuși să participe efectiv și la procesul de elaborare pe care Guvernul îl desfășoară acum pentru aceste legi, pentru a câștiga timp, poate reușim în această sesiune să adoptăm aceste trei legi importante”, a declarat Liviu Dragnea, la finalul discuțiilor cu președintele Iohannis.

El a precizat că Georgian Pop și Sorin Grindeanu ar putea să participe la discuțiile cu guvernul, pe tema celor trei legi.

El a mai spus că al doilea subiect s-a referit la legile importante, precum legea securității naționale, statutul personalului militar și legile privind SIE și SRI.

„Aici s-a propus să se constituie un grup de lucru, o idee pe care noi o susținem. Din partea tuturor partidelor, din partea structurilor și instituțiilor de specialitate. Un grup de lucru care să înceapă să lucreze – nu se poate discuta despre aceste legi importante acum, în această perioadă”, a adăugat Dragnea.

Dragnea a spus că este nevoie de o implicare a partidelor în procesul de elaborare a legilor, întrucât acesta vor ajunge oricum în dezbaterea Parlamentului.