Corlățean, despre aducerea lui Hayssam: Statul român a demonstrat că are instituții puternice

Publicat: 25 07. 2013, 17:07
Actualizat: 25 07. 2013, 17:07

Ministrul de Externe, Titus Corlățean, a refuzat să comenteze, joi, asupra implicării MAE în aducerea lui Omar Hayssam în România, el spunând doar că este de salutat faptul că statul român a demonstrat că are instituții puternice.

Corlățean a confirmat însă că MAE a avut un rol în această operațiune, așa cum a menționat și premierul Victor Ponta.

„Am urmărit cu mare atenție dezbaterile publice în această perioadă pe o temă de interes mare, public vorbind. Dar cred că ați remarcat că MAE nu a făcut comentarii pe această temă. Cred eu că din dezbaterea aceasta publică, din păcate aici în România, uităm esențialul: că statul român a avut capacitatea și instituții puternice să realizeze un obiectiv extrem de important – să aducă înapoi în țară o persoană condamnată de justiția română pentru acte de terorim împotriva unor cetățeni români, condamnată la o pedeapsă de 20 de ani, de la care s-a sustras inițial”, a afirmat Corlățean joi, într-o conferință de presă.

Corlățean a menționat că el respectă regulile standard în orice țară euroatlantică privind acest tip de operațiuni.

„Primul-ministru a spus foarte clar anumite lucruri. A făcut nominalizări de instituții care au avut un rol mai mare sau mai mic în această operațiune, între care și MAE. Ce pot să vă spun este că aceste instituții și-au făcut datoria și că, ca în orice fel de astfel de operațiuni, sunt și date care nu sunt la nivelul comentariului public și eu voi respecta regulile standard în orice țară europeană, euroatlantică în acest tip de operațiuni”, a spus Corlățean.